Home » Aanbevolen boeken

Aanbevolen boeken

Boeken van diverse auteurs met de bedoeling u inzicht te geven omtrent goede en gezonde voeding. Met informatie over medicijnen en manieren om gezond te blijven en te worden door gebruik te maken van producten uit de natuur, zoals die ons gegeven zijn.

Alle boeken van Yotam Ottolenghi

 

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chefkok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

 

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010. Zijn website vind je op: www.ottolenghi.co.uk

Zijn boeken zijn: Het Kookboek - Plenty - Plenty more - Jeruzalem - Nopi

Je kunt zijn boeken bestellen via: Klik hier

Boeken van Dr. Robert Lustig

Dr. Robert Lustig is een Amerikaans professor aan de universiteit van Californië in San Francisco, VS.

Hij is bekend geworden door zijn strijd tegen suikers in onze voeding. Op de effecten hiervan op mensen en in het bijzonder op kinderen.

Obesity Before Birth: Maternal and Prenatal Influences on the Offspring. Boston: Springer Science, 2010. ISBN 978-1441970336

Fat Chance: Beating the Odds against Sugar, Processed Food, Obesity, and Disease. New York: Hudson Street Press, 2013. ISBN 978-1594631009

Je kunt zijn boeken bestellen via: Klik hier

Tim NoakesJonno ProudfootSally-Ann Creed

In 'De Real Meal Revolutie' leggen een professor, een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet - ze stimuleren het juist. Bovendien, zo laat professor Noakes zien, leiden ze tot de aanmaak van insuline. Dat is dé veroorzaker van o.a. obesitas en diabetes, en bijzonder schadelijk voor mensen met insulineresistentie. Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in 'De Real Meal Revolutie' kom je van je suiker- en koolhydraatverslaving af. Zo helpt dit boek je 

Boek bestellen: Klik hier

Boeken van Jamie Oliver

James ‘Jamie’ Trevor Oliver  27 mei 1975, bijgenaamd The Naked Chef, is een Britse chef-kok.

 

Oliver groeide op in zijn geboorteplaats Clavering waar zijn ouders een pub-restaurant (The Cricketers) bezaten en hij na schooltijd meehielp in de keuken. Toen hij zestien werd, ging Oliver van school af. Hij meldde zich aan bij Westminister Catering College, volgde lessen in Frankrijk en trad in dienst bij kok Antonio Carluccio. Daarna ging hij werken in The River Café in Londen.

 

Oliver kwam in The River Café voor het eerst in aanraking met televisie. Op een dag kwam er een televisieploeg opnames maken voor de documentaire Christmas at the River Café. De redacteuren van het programma merkten Oliver op. De dag dat het programma op televisie verscheen, kreeg hij meerdere aanbiedingen van televisieproducenten.

Oliver ging in zee met Optomen Television, de producent van onder meer het kookprogramma Two Fat Ladies. Het idee achter The Naked Chef was om eten terug te brengen naar de essentie (vandaar de naam Naked). Het programma had als insteek dat dure ingrediënten en keukenmachines geen voorwaarde zijn om iets smakelijks klaar te kunnen maken.

 

Oliver maakte sindsdien verschillende programma’s, schreef een aantal kookboeken en werd consultant-chef bij Monte’s restaurant in Londen. Ook ging hij artikelen schrijven voor het Saturday Times Magazine. Oliver was te zien in een reclamecampagne van een supermarktketen, maar daar was de BBC niet blij mee. Ook begon hij het restaurant Fifteen in Londen, waarin vijftien kansarme jongeren een opleiding tot horecaprof kregen. Oliver wil meer soortgelijke restaurants opzetten in Groot-Brittannië, Sydney en New York City. Hij opende ook een Fifteen-restaurant in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam. Oliver begon een actie voor het verbeteren van de kwaliteit van schoolmaaltijden.

Jamie Oliver schreef meerdere succesvolle kookboeken: Jamie’s America - Jamie’s ministry of food - Jamie At Home - Cook With Jamie - Jamie’s Little Book Of Big Treats - Jamie’s Italy - Jamie’s Dinners - Jamie’s Kitchen - Happy Days with the Naked Chef - Return of the Naked Chef - The Naked Chef - Jamie in 30 minutes - Jamie in 15 minutes - Save with Jamie - Jamie’s Comfort Food, Evereyday Super Food. 

 Je kunt zijn boeken bestellen via: Klik hier

Het boek van Alexander Olislagers

In 2 maanden, genezen van diabetes type 2.

Een waargebeurd verhaal. Verlost van alle medicijnen, alleen door voeding.

Video presentatie: klik hier

 

Alexander Olislagers (Malang, Indonesië 17 mei 1956) is een Nederlands schrijver, reclame-fotograaf en DTP’er. Via vele omzwervingen kwam hij uiteindelijk terecht in Barneveld. Toen hij rond zijn 50ste geconfronteerd werd met diabetes ging hij aanvankelijk uit van het daarbij behorende medische traject. Hij slikt alle pillen en moest uiteindelijk ook aan de insuline.

 

Maar toen het steeds slechter ging en alle medicatie verhoogd moest worden, besloot hij het roer drastisch om te gooien. Hij ging studeren over medicatie en voeding en kwam tot een schokkende ontdekking. Lees zijn verhaal over ervaringen, ontdekkingen, geestelijke gezondheid, medicijnen, voeding, mineralen, vitamines en vooral over wat mensen kunnen doen om hun energie op een hoger niveau te krijgen en weer gezond te worden.

Een aanrader!

(ISBN: 978-90-824014-0-0   NUR: 443)              Je kunt dit boek bestellen via: Klik hier

Edwin Florès

Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. En als na afloop je mand of tas gevuld is met bessen, noten of bloemen, hoe verwerk je dan al die heerlijkheden? Chefkok Jonnie Boer van De Librije weet hier wel raad mee. Hij beschrijft in duidelijke recepten hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in verrukkelijke siropen, jams, zouten, boters en nog meer lekkers.

Boek bestellen: Klik hier

De boeken van: Dr. Gábor Lenkei

Dr. Lenkei is een Hongaars arts die enorm zijn nek heeft uitgestoken voor ons, op een beter, gezond en medicijn-vrij leven. o.a. Het boek 'Censuur'.

Op de lopende band van de zorgindustrie. Wat wij vandaag de dag gezondheidszorg noemen heeft niets meer te maken met echte gezondheid. Hoe bereik je een hogere levenskwaliteit. Je kunt dit boek bestellen via: Klik hier

Het boek van Peter C. Gøtzsche.

Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad  Je kunt dit boek bestellen via Klik hier

Peter C. Gøtzsche (1949) werkte als biochemicus en artsenbezoeker voor pillenfabrikant Astra-Syntex, werd daarna hoogleraar geneeskunde en specialist in onderzoeksmethoden.

'Broodbuik' van de Amerikaanse preventie cardioloog William Davis

Tarwe maakt een groot deel uit van het westerse voedingspatroon. Het Voedingscentrum adviseert om veel volkoren graanproducten te eten. De Amerikaanse preventie-cardioloog William Davis werpt in Broodbuik een heel ander licht op tarwe. Het eten van tarwe is volgens hem een aanslag op je gezondheid.

Moderne tarwe heeft zijn weg gevonden naar de wereldwijde menselijke voedselvoorziening waarbij geen enkele vraag werd gesteld over zijn geschiktheid voor menselijke consumptie, ondanks alle genetische veranderingen waarbij honderden, zo niet duizend van zijn genetisch bepaalde eigenschappen zijn aangepast.

(Broodbuik pagina 46)

Je kunt het boek bestellen via: Klik hier

Het boek van CORINNE GOUGET

Wat zit er in uw eten.

DE VROUW DIE MET GROTE MOED EN VOLHARDING DE MENSHEID BEWUSTMAAKTE VAN GIFTIGE STOFFEN (E NUMMERS) IN ONS VOEDSEL

Samen met haar, inmiddels ex, Franse echtgenoot en twee dochters, Melody en Coralie, woonde Corinne in Engeland waar haar man een belangrijke positie bekleedde in de voedselindustrie en daardoor in invloedrijke kringen verkeerde. Naast het voedsel uit zijn eigen industrietak nam hij ook allerlei supplementen voor bodybuilding en dergelijke. Langzaam maar zeker begon zijn karakter te veranderen en niet ten goede.

Je kunt haar boek bestellen via: Klik hier

De Boeken van Wernard Bruining

HELENDE HENNEP

Stichting Mediwiet onderzoekt de mogelijkheden van verdunde mediwietwietolie, een door Wernard ontdekte methode om cannabis medicinaal te gebruiken zonder high te hoeven worden. Wij doen dit door ervaringen van patienten te beschrijven in woord en beeld.

 

Ook leren wij patiënten voortaan voor zichzelf te zorgen wat wij beschouwen als hun universeel recht én een verstandige keuze. Door voor zichzelf te zorgen blijven mensen langer gezond en hoeven minder snel aanspraak te maken op de alsmaar duurder wordende professionele medische zorg. Als mensen voor zichzelf kunnen zorgen met een eenvoudig zelfzorgmiddel kunnen ze dat ook voor mensen in hun omgeving die hulp nodig hebben.

Voor anderen zorgen zien wij zelf als een morele plicht, want wie één mens redt, redt de wereld! Je zijn boeken bestellen via: Klik hier

Het boek van Daan de Wit.

Weet wat je eet

Tijdens mijn onderzoek identificeerde ik een kopgroep van wetenschappers, mensen die op het gebied van voeding voorop lopen bij de wetenschappelijke ontwikkelingen. Zij laten zien dat er twee cruciale bronnen zijn als het gaat over gezond eten en wat je beter laat staan als je gezondheid je lief is: de allernieuwste wetenschappelijke ontdekkingen en eeuwenoude ervaringskennis, opgedaan door geïsoleerde gezonde gemeenschappen. Wat bleek, was dat die twee bronnen elkaar bevestigen, maar ook dat de conclusies ervan vaak haaks staan op wat we denken te weten over gezonde voeding.
Iemand die gezond eet, eet zoals z’n lichaam wil dat hij zou eten. Ons lichaam hunkert naar natuurlijke voeding, naar voldoende vitaminen, mineralen, vetten en eiwitten.

 

Zijn boek kun je bestellen via: Klik hier

De boeken van David Wolfe.

Maak kennis met een compleet nieuw concept van schoonheid, wat dit inhoudt en hoe jij dit kunt bereiken. Nederlandse editie Eating for Beauty … Een methode om een stralende, glanzende huid en schitterend haar te krijgen. Een compleet superfoodprogramma voor meer jeugdigheid.

Meer boeken van David Wolfe: The Sunfood Diet Success System -  Naked Chocolate -  Amazing Grace -  Superfoods: The Food and Medicine of the Future

Zijn boek bestellen via: Klik hier