Home » Aspartaam

Aspartaam, een suiker-vrije sluipmoordenaar! 

WikiTeam:

Aspartaam (E951) is een kunstmatige zoetstof die ongeveer 200 maal zo zoet is als suiker.

Door deze grote zoetkracht en de lage energetische waarde voor het lichaam wordt het vooral gebruikt in zoete lightproducten als frisdranken.

 

Deze stof zit in meer dan 6000 voedingsmiddelen en in meer als 500 medicijnen. 

 

De stof wordt veel gebruikt in light producten als frisdrank en zoetjes, evenals in producten als limonade, yogi, dubbeldrank, yoghurt, kwark, yakult, snoep, taart, kauwgom, peutertandpasta, vitaminepillen, rosé bier en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Duizenden producten – velen waarvan we juist denken dat ze goed voor ons zijn – bevatten de zoetstof Aspartaam. Oftewel E951.

 

Aspartaam bestaat uit de chemische stoffen asparaginezuur, phenylalanine en methanol. Wanneer aspartaam in het lichaam wordt opgenomen wordt de methanol omgezet in formaline en mierenzuur.

Formaline dat ontstaat uit het methanol uit aspartaam, is een zenuwgif. Phenylalanine, wat ook in aspartaam zit, werkt ook als neurotransmitter en is ook een zenuwgif. Een dosis van 34 mg per kilo per lichaamsgewicht kan al leiden tot een verlamming van de hersengolven.

Dat een fles light limonade 200 mg aspartaam bevat, is voor alle kinderen dus erg risocovol!

Aspartaam blijkt niet alleen al kankerverwekkend te zijn bij doseringen vanaf 20 mg/kg per dag, een hoop mensen schijnen er ook nog eens behoorlijk ziek van te worden.

Ook kondigde de “Arznei telegramm” in 1987 al aan ,dat aspartaam ​​inwerkt op het centrale zenuwstelsel en de Signalen van honger en verzadiging zich makkelijk laten verstoren.

 

De goedkeuring van de zoetstof aspartaam door de Amerikaanse Voedsel en Waren Dienst (FDA) was de meest omstreden goedkeuring ooit. Er bestond daarvoor geen wetenschappelijke basis, maar werd onder grote politieke en financiële druk afgegeven. Aspartaam werd in 1965 ‘ontdekt’ door Searle, een farmaceutisch bedrijf uit Chicago.

De FDA keurde aspartaam uiteindelijk pas goed in 1981, alhoewel onderzoek duidelijk had aangetoond dat aspartaam hersenkanker veroorzaakte in proefdieren.

De voedingsindustrie beweert dat aspartaam helpt om af te vallen, maar waarom is overgewicht dan zo’n groot probleem? Aspartaam (E951) is een zoete chemische stof die vele gezondheidsproblemen veroorzaakt waaronder obesitas, diabetes, kanker, ADHD, migraines, en meerdere welvaartsziekten.

De onderzoeken die de zogenaamde veiligheid van aspartaam aantoonden waren erg gebrekkig.

Searle gebruikte onwetenschappelijke werkwijzes in haar labaratoria, vervalste testgegevens en hield cruciale informatie achter tijdens het goedkeuringsproces.

Let op! In veel produkten is aspartaam sinds kort vervangen door Sucralose, merknaam Splenda (E955). Sucralose is echter ook zeer giftig!

Aangezien aspartaam hersentumoren veroorzaakte in proefdieren, bestaat er ook een kankerrisico voor mensen.

Kanker neemt snel toe in westerse landen en is doodsoorzaak nr 1!

 

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat aspartaam tevens leidt tot neurologische en psychologische aandoeningen. Er zijn maar liefst 92 (!) verschillende symptomen vastgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid, naar aanleiding van de vele klachten van aspartaam gebruikers.

Meer dan 80% van alle klachten ingediend bij de Amerikaanse Voedsel en Waren Dienst (FDA) zijn klachten over aspartaam!

Deze chemische suikervervanger is onderwerp van menig discussie. De industrie vertelt ons wederom dat dit weer zo’n goede en veilige stof is en dus zonder problemen kan worden ingenomen. Maar nog altijd geldt, wie niet horen wil…..