Home » Bijwerkingen

Lees de bijsluiter maar eens goed.

Door: A. Olislagers. Auteur van het boek: In 2 maanden, genezen van diabetes type 2

 

Klachten en symptomen van een pijnlijke neuropathie, pijn bij diabetes.

 

 

 

(Note: Red. over onderstaand artikel: Zo zien alle artikelen omtrent neuropathie eruit. Ze gaan alleen maar over diabetes als oorzaak van deze neuropathie, maar er is meer).

(Er zijn natuurlijk een heel aantal bekende klachten bij diabetes, vaak dorst en veel plassen, vermoeidheid, oogklachten en zo.
Eén van de complicaties die kan optreden bij een langer bestaande suikerziekte is de polyneuropathie. In het begin gaat het vooral om een aandoening van de gevoelszenuwen. Dat zijn de zenuwen die onder andere de aanrakings- en tastprikkels doorgeven aan de centrale computer in onze bol. In veel gevallen beginnen de klachten in die delen van ons lijf waar de lange zenuwvezels naar toe gaan, dat zijn dus de voeten.
Maar wanneer de neuropathie erger wordt, komen er ook stoornisen in het gevoel rond de onderbenen en aan de handen. De gevoelsstoornissen stijgen op, zo noemen we dat. De neuropathie gaat een aantal klachten veroorzaken, prikkelingen, tintelingen, alsof er mieren onder de huid lopen, doffe of brandende pijn.
Die pijn kan gek makend zijn, mensen uit de slaap houden en een gevoel geven of je constant je benen moet bewegen, of aanleiding zijn voor vervelende spierkrampen).

 

WAAR ECHTER NOOIT OP WORDT GEWEZEN,

Zijn de verschillende bijwerkingen van medicijnen. Voor veel mensen met diabetes is het wel bekend dat zij meestal ook een verhoogde bloeddruk en een verhoogd cholesterol hebben. En naast hun medicijnen voor diabetes, worden er dan ook lukraak medicijnen hiervoor voorgeschreven.

En de meesten zeggen dan: Ja dokter, is goed dokter, doen we dokter! Ook ik heb deze medicijnen lange tijd (8 jaar)!! als zoete koek geslikt en kreeg toen ook last van neuropathie.

 

MAAR HEBBEN WE DE BIJSLUITER DAN WEL EENS GOED GELEZEN.

Zo ja, dan is dit toch wel even schrikken of niet. Zo staat er in de bijsluiter van statines (tegen verhoogd cholesterol) duidelijk: Problemen met gevoel, zoals brandend/tintelend gevoel, waarnemen van verdoofd gevoel. Dit kan wijzen op schade aan de zenuwuiteinden.

Hoe kan het toch dat deze neuropathie bij mij gestopt is, nadat ik gestopt ben met het slikken van o.a. statines. En dat er zowaar weer verbetering optreed in mijn voeten door te zoeken naar goede voeding, die de verstoring van de zenuwuiteinden weer opheffen. Of het helemaal weer zal herstellen, zal de tijd leren. Maar ik heb er alle vertrouwen in.

En dan nog even dit. Bij diezelfde statines staat in de bijsluiter nog het volgende vermeld: (Diabetes. Hierop heeft u een groter risico als u hoge suiker- en vetwaarden in uw bloed heeft, als u overgewicht heeft en als u een verhoogde bloeddruk heeft. Uw arts zal u controleren, gedurende de periode dat u dit geneesmiddel gebruikt).

 

Betekend: Hier krijgt u diabetes van!!!!