Home » Deel 13

Deel 13  Bron Henk Mutsaers

 

Kwakzalverij

 

Kwakzalverij of, ... ben jij zelf een kwakzalver?

 

Gezondheid en het gebrek daaraan zou de komende jaren wel eens veel belangrijker kunnen worden dan menigeen zich nu kan voorstellen. De veranderingen die nu gaande zijn in de wereld zouden wel eens de ziekenzorg onbetaalbaar kunnen maken met hun ineffectieve kostbare behandelwijzen. Zij die daarbij leven in balans met de natuur zullen daar echter niet treurig om zijn.

 

Er wordt veel geschreven over kwakzalverij en dan meestal in relatie tot een arts. Gek genoeg zijn het dan vaak uitsluitend natuurlijke behandelingen die in de ogen van de dubbelblind ‘bewezen’ (?) behandelaars als kwakzalverij breed uit gemeten worden in de media. Kwakzalverij is strikt genomen het onbevoegd uitoefenen van de geneeskunde. Daarnaast wordt kwakzalverij veelal gezien als boerenbedrog en oplichterij. Het gebruik van het woord kwakzalverij houdt altijd een oordeel of beschuldiging in. De mensen die kwakzalverij beoefenen worden kwakzalvers genoemd. Kwakzalvers zijn niet per definitie oplichters, omdat sommigen oprecht overtuigd kunnen zijn van het nut van hun behandelingen. Door sommigen worden ook alternatieve geneeswijzen als kwakzalverij beschouwd. De vereniging Skepp, de stichting Skepsis en de Vereniging tegen de Kwakzalverij zijn het meest actief in bewustmaking over kwakzalverij en het bestrijden ervan. Bron: Wikipedia

 

Kan een ander iemand tot kwakzalver verklaren, of geef jij ZELF aan een geneeskundige de gelegenheid om als kwakzalver op te treden? Iedereen is er al aan gewend geraakt dat kwakzalvers altijd in één adem genoemd worden met alternatieve geneeswijzen. Laten we eens naar de reguliere geneeswijzen kijken. In de top 10 van geneesmiddelen scoren hoge bloeddruk medicijnen, pijnstillers, maagzuurremmers en slaapmiddelen hoog. Laten we hier eens nader kijken naar bijvoorbeeld pijnstillers.

 

Wat doet een pijnstiller eigenlijk? Een pijnstiller werkt in op het zenuwstelsel zodat pijn niet wordt gevoeld door het brein. Wat is echter het doel van pijn? Pijn zorgt ervoor dat dingen die in het lichaam verkeerd gaan, niet onopgemerkt blijven. Dat pijn geen prettig gevoel is weet iedereen wel, maar dat zonder deze pijnprikkel een heleboel mis zou gaan, daar staat niet iedereen zo bij stil. Als je dus pijn onderdrukt neem je het risico om een lichamelijk probleem te laten escaleren zonder dat je daar iets van merkt zolang je pijnstillers neemt. Maar wat moet ik dan doen hoor ik vele mensen al zeggen?

 

Voeding? Veel mensen verzuren hun lichaam door een verkeerde zuurbalans (pH waarde). Dit gaat op den duur 100% zeker tot pijn leiden. Een verkeerde balans tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren lijden ook tot pijn. Nog zo’n mooi voorbeeld: Batmanghelidj was arts en behandelde gedurende zijn gevangenschap in Iran van twee jaar en zeven maanden ruim drieduizend patiënten met niets anders dan water. De jonge arts stuitte op zijn opmerkelijke geneeswijze toen hij op een nacht een medegevangene moest behandelen die aan een acute en zeer pijnlijke maagzweer leed. Helaas... er waren geen medicijnen. Om toch iets te kunnen doen, gaf hij de patiënt twee glazen water. Binnen acht minuten was de pijn verdwenen. Batmanghelidj schreef de man vervolgens ieder uur twee glazen water voor. De klachten verdwenen voorgoed. Als je dus als eerste wapen naar een pijnstiller grijpt ben jij dus in feite zelf de kwakzalver door niet de oorzaak op te sporen maar de symptomen te bestrijden.

 

Ik sprak iemand die voor de derde keer opgenomen werd in het ziekenhuis. De persoon in kwestie is zich zelf maar al te goed bewust wat de oorzaak is van zijn lichamelijke klachten. Zijn lifestyle! Voor een alternatieve behandeling had hij totaal geen oren, immers ‘die’ beginnen er daar gelijk over dat ik mijn lifestyle aan moet passen als ik beter wil worden. Hij geeft daarmee aan dat hij hoopt dat de behandelingen in de moderne geneeskunde hem kunnen helpen de symptomen te onderdrukken zodat hij zijn destructieve lifestyle nog een tijdje voort kan zetten.

 

Moderne geneesheren geven blijkbaar maar al te gemakkelijk medicijnen zonder ‘moeilijke’ vragen te stellen. De torenhoge medicijnverkopen wijzen dit maar al te duidelijk uit. Ik heb daar door de jaren heen een duidelijke mening over gevormd. Op het gebied van lichamelijke gebreken opgelopen tijdens een ongeluk zijn artsen in staat om het lichaam weer zo goed mogelijk in elkaar te sleutelen. Fantastisch! Vakwerk! Echter, .... .... met het toepassen van de farmaceutische geneeswijze is naar mijn mening de moderne geneeskunde uitgegroeid tot de hoge school voor kwakzalverij! Teveel mensen hebben geen enkele kennis over wat voeding en lifestyle nu eigenlijk doen in en voor het lichaam.

 

Dat de dokter dit ook niet weet, omdat hij dat in de farmaceutische opleiding ook niet geleerd heeft is een kwalijke zaak. Medische opleidingen, de naam zegt het al, hebben namelijk totaal niets te maken met gezondheidsleer. Gezondheidsleer is namelijk preventie en naar de dokter gaan doen we pas als we ziek zijn. Veel mensen zijn zich er echter vaak van bewust wat de oorzaak van hun gebrek, pijn, hoge bloeddruk, slaapgebrek etc. is. Ze geven artsen gewoon de gelegenheid om kwakzalverij te beoefenen. Ze willen graag voor de gek gehouden worden zodat ze in ieder geval niet hun lifestyle hoeven te veranderen. Nog meer groenten en rauwkost? Ik ben geen konijn toch? Roken. Ik mag toch wel wat hebben in mijn leven? Bewegen? Helaas, daar heb ik geen tijd voor.

 

De rekening voor deze manier van gezondheidzorg betalen we inmiddels met z’n allen. Iedereen heeft gemerkt dat deze kosten de laatste jaren tot astronomische hoogten zijn gestegen. Nog zeer weinig wordt gehoor gegeven aan mensen die wel gezond leven in harmonie met de natuurwetten door verzekeringsmaatschappijen. Mensen die met preventieve gezondheidstesten kunnen aantonen dat ze gezond leven en hun kans op lichamelijk ongemakken en daarmee kosten voor de ziektekosten verzekering drastisch verminderen. Wanneer worden de verzekeringsmaatschappijen wakker en gaan ze een gezonde leefstijl belonen en daarmee mensen financieel motiveren om gezond(er) te gaan leven?

 

Dokters, zij zijn ook maar een onderdeel van het systeem. Maar wel een onderdeel met grote verantwoordelijkheid. Zorgvuldig hebben de farmaceuten er voor gezorgd alleen informatie te verstrekken die voordelig is voor de verkoop van medicijnen. Te beginnen al tijdens de opleiding en vervolgens door artsenbezoekers. Daarbij wordt niet geschroomd zo blijkt, dat wetenschappers schaamteloos omgekocht worden om de gewenste resultaten te creëren. Dit kopen van loyaliteit wordt ook op kleinere schaal gedaan bij de huisarts. Geniepig en haast ongemerkt worden deze mensen bewerkt om tot de gewenste resultaten te komen.

 

Het wordt echter hoog tijd dat de bakens worden verzet. Deze feiten beginnen bij steeds meer mensen aan het licht te komen nu zelfs leken toegang hebben tot informatie die er op wijst dat er iets goed fout zit. Voordat de patiënt / consument alle vertrouwen in de arts is verloren dienen zij zich te realiseren dat we terug moeten naar de basis. Mensen preventief gezond houden, leefstijl adviezen, gezonde onbewerkte voeding, zuiver water, bewegen, stress beheersen, en een positieve levenshouding bevorderen. Nogmaals het zijn niet alleen de dokters, regulier of alternatief, die zich als kwakzalvers manifesteren maar de patiënten die tegen beter weten in de dief de gelegenheid geven door medicijnen te nemen in plaats van het aanpassen van de destructieve leefstijl.

 

Deze dief kan je dan bestelen van zowel je gezondheid als je geld. Als je weigert in balans te leven met natuurwetten dan kom je bij de dokter als het ware vragen om bedonderd te worden. Vragen wij niet om een medicijn om onze slechte leefstijl te compenseren. Gezonde levende mensen hebben namelijk vrijwel nooit een medicijn nodig en zeker geen slaapmiddel, geen cholesterol medicijn, geen bloedverdunner, geen pijnstiller geen, ...?

 

Maar, wat moet ik dan doen? Goede vraag! Onze voedingsketen is vrijwel totaal geïndustrialiseerd. De met kunstmest geproduceerde voeding die door deze onvolwaardige voeding kunstmatig beschermt dient te worden met pesticiden geeft het lichaam niet voldoende om het te voeden. De volgende stap naar totale controle over de voedingsketen zijn gepatenteerde GMO zaden. In grote delen van de wereld is dit nu al een realiteit. Maar, ...... het kan toch niet allemaal zo slecht zijn zoals jij het zwart wit stelt? We hebben toch een overheid, instanties,....! Vergeet het, geld is belangrijker dan gezondheid. Jouw en mijn gezondheid. We zullen zelf initiatieven moeten gaan ontplooien, lokaal. Wij, ... jij en ik zijn de samenleving!

 

Zorg dat je lokaal initiatieven onderneemt dat je toegang krijgt tot onbewerkte biologische voeding bij mensen die je vertrouwt. Het is immers essentieel om gezond te blijven. Voordat je iets op de rit hebt staan kun je zelf beginnen met het kweken van tarwezaad met zeemineralen om zo je eigen voedingssupplement te maken. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Ga jij door met kwakzalverij of ga jij je kostbaarste bezit nu eindelijk de aandacht geven die het verdient? Geld uitgeven aan gezondheidszorg, elke euro die ik moet geven aan onze gezondheidszorg vind ik er één te veel. Ik investeer liever in mijn voeding. Mocht er ergens dan toch iets mis gaan dat klop ik wel aan – waarschijnlijk op eigen kosten – bij een natuurarts.

 

Een telefoontje bracht mij op de hoogte van het feit dat ik nu officieel een vermelding heb gekregen op de website tegen kwakzalverij. En niet zomaar een vermelding want de conclusie is namelijk: “Als men daarenboven aantoonbaar wist dat de lelijke dingen die men over iemand vertelt niet waar zijn, heet het misdrijf laster (art. 262), dat is nog erger, daar staat maximaal twee jaar cel op”.

 

Een vermelding als kwakzalver, ... dat zat er natuurlijk aan te komen. Dat ik mensen op mijn website en in mijn dagelijkse communicatie na laat denken over gezondheid en het kiezen van een dokter is zeer zeker de waarheid. In een industrie waar men spreekt van 30.000 jaarlijkse ‘schadegevallen’ waaronder 1700 doden volgens de officiële media cijfers lijkt het mij verstandig om hiervoor te waarschuwen. Dat doet de overheid immers ook. Bij het aantal verkeersslachtoffers (ongeveer de helft) stelt men ook; “Deze cijfers kunnen en moeten omlaag”

 

Nu ben ik totaal geen geneeskundige maar ben wel blij dat ik heb mogen delen in de kennis van geneeskundigen. Deze kennis draag ik graag uit met altijd een vermelding naar de bron. De briefschrijfster die in het bewuste artikel als stok achter de deur tegen mij gebruikt werd, I.R., lijdend aan een bekende ziekte stelde; “Volgens hem is alles met voeding te genezen en moet ik geen medicijnen meer nemen voor mijn ziekte en dat ik de oorzaak ervan moet zien te vinden”. Deze mening van mij, daar sta ik 100% achter alleen het woord alles moet je vervangen door zeer veel! (87% van alle medicijnen daar is de werking niet van bewezen bron: BMJ)

 

VtdK-bestuurslid C.P. van der Smagt antwoordde: ”Het staat vast dat met een speciale voeding geen ziekten te genezen zijn; op zijn best kan men met gezonde voeding de kans op het ontstaan van sommige ziekten verkleinen. Van voedingssupplementen is geen heil te verwachten en de enige die er beter van wordt is de verkoper”.

 

Hypocrates stelde echter; “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. Nog niet zo lang geleden legde elke arts zijn eed af in deze! Dat voeding en daarmee ook voedingssupplementen in twijfel getrokken worden voor hun geneeskrachtige werking roep bij mij de vraag op; “Wie is hier nu de kwakzalver?” Verder lezen we; “Lieden die zieken ontraden om reguliere artsen te raadplegen of een reguliere therapie te beëindigen om over te stappen op kwakzalverij vormen een gevaar voor de volksgezondheid. Als het inderdaad waar is wat u over de heer Mutsaers vertelt dan is uw wantrouwen volkomen gerechtvaardigd”.

 

De beslissing om een behandeling te volgen en de keuze daarbij is altijd de persoonlijke verantwoording van de persoon zelf. Dat ik de NES scan veelvuldig adviseer is omdat ik zelf deze lichaamsscan (en gelijkwaardige testmethodes) een ongelofelijk waardevolle methode vind die inzicht geeft in je totale gezondheidstatus. Het is een test en geen behandeling! En over die biogarde yoghurt, dat is weer zo’n staaltje natuurgeneeskunde dat terug voert op de grote ontdekking van Otto Warburg en het bekende papje van Johanna Budwig. Na jaren van studie en klinische onderzoeken kon Johanna het bewijs leveren dat onverwarmde en onbewerkte lijnzaadolie het lichaam kon voorzien van essentiële vetten die het gebrek van kritische voedingsstoffen als phosphatides en lipoproteinen kon aanvullen. Stoffen die node gemist werden in de toenmalige en huidige voeding.

 

Samen met biogarde yoghurt nemen deze stoffen beter op en zijn in gevallen als geneesmiddel voor kanker toe te passen. Wat mij eigenlijk het meest stoort op in de aanklacht is de opmerking; “Met natuurartsen bedoelt Mutsaers artsen zoals in de achttiende eeuw werkzaam waren”. Hoezo laster verkopen? Dat ik al een aantal jaren een doorn in het oog ben van de vereniging tegen kwakzalverij is mij volkomen duidelijk.

 

Ik steek nogal ver boven het maaiveld uit als je een protestlied maakt tegen de Codex Alimentarius en daarbij in de tekst ook mensen tot nadenken zet over zomaar voor alles een pilletje te nemen. Goed beschouwd is mijn vermelding op de website echter een eervolle, men begint het uitdragen van mijn mening als een bedreiging te zien.

 

Wat kunnen we leren van de geschiedenis?

We kennen allemaal de verhalen uit de geschiedenisboeken van de zeventiende eeuw waarbij zeelui al na een zeereis van enkele maanden stierven aan de gevreesde ziekte scheurbuik. Men kwam er later achter dat scheurbuik helemaal geen ziekte was maar dat al die doden terug te voeren waren op een acuut vitaminegebrek. Nadat men de oorzaak ontdekt had van vitamine C gebrek, duurde het nog tientallen jaren voordat men de aanbevelingen in praktijk bracht. Duizenden en duizenden doden later! Wat kunnen we hiervan leren?

 

Weston A. Price ontdekte al in de dertigerjaren wat voeding voor de gezondheid betekende. De bewijzen stapelden zich de afgelopen honderd jaar op dat we in onze moderne tijden met kant-en-klaar maaltijden, voorverpakte producten en groenten en fruit die duizenden kilometers afgelegd hebben voordat ze ‘vers’ op ons bordje liggen een chronisch vitaminegebrek hebben. Elke dag een beetje te weinig vitaminen, mineralen, enzymen en spoorelementen die zorgdragen voor een chronisch tekort. Bewijzen stapelen zich ook op dat deze tekorten leiden tot ziektes, gebreken en ongemakken.

 

In feite zijn al die moderne ziektes die de farmaceutische industrie de laatste vijftig jaar ‘uitgevonden’ hebben geen ziektes maar een chronisch vitaminegebrek en vooral ook een onbalans tussen al die stoffen. Men bombardeert de consument echter met hun chemische middelen en iedereen die op zoek gaat naar een oplossing in het alternatieve circuit wordt ervan bewust gemaakt dat men op moet passen voor deze ‘kwakzalvers’.

 

In onze moderne tijden is het steeds moeilijker om goede voeding te vinden in de winkel met al die chemische toevoegingen. We hebben ook niet geleerd hoe we deze voeding moeten bereiden. Als we naar een topkok op TV kijken wat voor schadelijke ingrediënten de koks gebruiken en hoe deze vakmensen het voedsel bereiden dan is dat leuk om zo nu en dan eens een keer te eten maar ook niet meer dan dat wil jij je gezondheid tenminste niet schaden.

 

Goed geïnformeerde consumenten kunnen niet anders dan tot de conclusie komen dat de geschiedenis zich weer herhaalt. Nu is het echter geen scheurbuik, het zijn ziektes als kanker, hart en vaatziekten, diabetes, ADHD etc., etc., etc. De belangen van de farmaceutische - geld - verdien industrie zijn groot. Dat mag best een paar miljoen levens kosten. Terwijl men de alternatieve hoek steeds weer in het kwade daglicht probeert te stellen ten opzichte van wetenschappelijk onderbouwde geneeswijzen probeert men zo de aandacht af te leiden van het totale falen van de Westerse medische wetenschap. De enige conclusie die men hieraan kan verbinden is: Neem je eigen verantwoording. Trek je eigen plan. Ga voor een second opinie naar een arts met een achtergrond in natuurgeneeskunde.

 

De moderne westerse geneeskunde, de voedingsindustrie en de chemische sector zullen de geschiedenis ingaan als de grootste bedreiging voor de algemene volksgezondheid. Beleggers die nu nog hun geld investeren in deze ‘ziek’ makende industrie kunnen zich maar beter gaan bedenken; “Wil ik moreel nog wel deel uitmaken van deze ziekte - industrie?”

 

Geven ongezonde mensen hun toekomst uit handen?

Waarom is gezondheid ook voor jou de belangrijkste investering? We hebben allemaal de proefballonnetjes kunnen lezen van onze politieke kopstukken; “Langer doorwerken mogelijk tot het zeventigste jaar”. Veel mensen denken; “Dat zal echt wel niet zo’n vaart lopen”, of “Ik heb mijn zaakjes goed geregeld, een goed pensioen, wat aandelen, ik maak mij totaal geen zorgen”. Zelf zit ik echter al jaren in een – wakker worden - periode! Dat begon met een onderzoek naar wat men gezondheidszorg noemt, vervolgens kwam onze kunstmatige voedingsketen aan de beurt in mijn ontdekkingreis.

 

Verder is mijn reis geïnspireerd door Adam Curry’s “Wake Up Call” (Arow Clasic Rock 2007) op diverse andere terreinen. Boeken als; “Confessions of an Economic Hitman” van John Perkins (bekentenissen van een economische huurmoordenaar) en het boek, “Als de dollar valt”, van Willem Middelkoop (RTL Z). Deze twee boeken die ik tijdens de vakantie heb verslonden hebben mij weer meer inzicht gegeven op politiek en financieel gebied. De belangrijkste bevindingen uit beide boeken zijn de censuur in de media.

 

Al vanaf de vijftigerjaren hebben de CIA, multinationals en de overheid een dikke vinger in de pap wat er wel en niet gepubliceerd mag worden. Journalisten moeten maar al te vaak in de pas lopen willen ze morgen nog een baan hebben! Wij krijgen als het ware het nieuws aangeboden gefilterd door een zonnebril. Wat we denken te zien is niet de werkelijkheid! Hierdoor kan een blinde president als het ware regeren in een land vol doven, zo beschreef men dit treffend in het boek: “Als de dollar valt”. Onze financiële systemen blijken kastelen te zijn gebouwd op drijfzand.

 

Onze economie wordt niet bestuurd door de ‘gekozen’ regering maar door de grote bankiers. Zij zijn het die aan de touwtjes trekken en de poppetjes (ons) laten dansen. Echter, ook de bankiers ondervinden problemen met hun ‘systemen’. In 1850 stelde Frédéric Bastiat al: “ Wanneer plunderen een leefwijze wordt voor een groepje mensen in de samenleving, creëren ze voor zichzelf in de loop der tijd een wettig systeem dat het toelaat en een morele code die het verheerlijkt”. “De bankiers bezitten de wereld. Pak die van ze af, maar laat hun het vermogen om geld te scheppen, en met een pennenstreek creëren ze genoeg deposito’s om haar terug te kopen.

 

Maar als je ze haar afneemt, verdwijnen alle grote rijkdommen zoals die van mij en ze zouden ook moeten verdwijnen, want dan krijgen we een gelukkiger en betere wereld om in te leven. Maar als u slaven van de bankiers wilt blijven en de kosten van uw eigen slavernij wilt betalen, laat dan de banken doorgaan met geld te creëren.” Sir Josiah Stamp, voormalig directeur van The Bank of England (1928) “Je kunt sommige mensen altijd voor de gek houden en alle mensen soms, maar je kunt niet alle mensen altijd voor de gek houden”.

 

Toekomstvisie: Ik ga er voor het gemak maar alvast vanuit dat mijn kans op pensioen mogelijk niet op 65 jaar ligt en wellicht zelfs ook niet op 70 jaar. Ik hou er terdege rekening mee dat ik parttime of mogelijk zelfs een fulltime inkomen (levensonderhoud) zal moeten verwerven. De reden is mij nu wel duidelijk, de economie is gebaseerd op de papieren waarheid van de dollar en de kans dat deze gaat instorten heeft Willem Middelkoop maar al te duidelijk omschreven in zijn boek. In de val van de dollar zullen de beurzen en onze pensioenen worden meegesleurd.

 

Wat dit voor gevolgen gaat hebben voor ons sociaal stelsel en de gezondheidszorg laat zich raden; Onbetaalbaar! Citaat uit; “Als de dollar valt”: “Het idee dat je spaargeld en pensioengelden deze schokken geheel zullen overleven kan na het lezen van dit boek gerust als naïef worden omschreven”. Gevolg: Ik zal elke dag verantwoordelijk blijven voor het verwerven van mijn inkomen / levensonderhoud / ruilhandel. Voor diegene die deze mogelijkheid hebben verloren of verspeeld doordat ze hun gezondheid hebben verloren pakken zich donkere wolken samen!

 

Mijn kijk op de wereld verandert haast met de dag.

Ik vroeg mij al heel lang af hoe het komt dat we slechts sporadisch iets in de media lezen over ernstig vitamine en mineralen tekorten? Waarom we nooit maar dan ook nooit iets lezen over de o zo belangrijke base en zuur balans. Waarom traditionele geneeskunde altijd een podium krijgt in de media en de natuurgeneeskunde veelal via negatieve berichtgeving in het nieuws komt. De laatste jaren is mij dat wel duidelijk geworden maar weten al die andere mensen dat ook al? Het boek; Natural Cures They Don’t Want You to Know”’ was een openbaring voor mij. Het blijkt inderdaad dat de media geen enkele belangstelling hebben voor natuurgeneeskunde terwijl gezond blijven echt super simpel is mits je immuunsysteem het juiste brandstof mengsel aangeboden krijgt. De media worden gedicteerd door de grote farmaceutische bedrijven! Over die farmaceutische bedrijven schrijft Marvia Angell in haar boek: “The Truth About Drug Companies: “How They Deceive Us and What to Do About It “, dat Big Farma een grote marketingmachine is geworden die slechts weinig innovatieve medicijnen produceren en afhankelijk zijn van monopolierechten en onderzoeken betaald uit publieke gelden.

 

De top bedrijven in de U.S spenderen 2,5 maal zoveel gelden aan marketing en de bijbehorende administratie dan aan onderzoek! De top 10 Big Farma bedrijven maken meer winst dan alle top 500 bedrijven in de U.S tezamen!

 

Tegengestelde belangen en financiële conflicten zijn een significant probleem dat miljoenen mensen treft, de mensen die de medicijnen uittesten en de mensen die onvolledig geteste medicijnen op grote schaal gaan gebruiken, schrijven Thomas Bodenheimer & Ronald Collins onder de kop; “Integriteit van de wetenschap”. Peggy O’Mara schrijft; “Kunnen medische tijdschriften wel gezien worden om ons te voorzien van onafhankelijke en accurate informatie als ze gefinancierd worden door de farmaceutische bedrijven?” Medische vakbladen zijn net als de grote media, radio, TV en de kranten al lang afhankelijk van de advertentie-inkomsten.

 

Scott Henley over medicijnen: “Het goedkeuringsproces voor nieuwe medicijnen wordt gedaan door de FDA, onderzoeken die betaald worden door.... de farmaceutische industrie!!! De veiligheid voor de lange termijn is dan nog onbekend. (waardoor de gebruikers als menselijke testdieren fungeren) Verder heeft de farmaceutische industrie meer mensen op de loonlijst staan die de regering beïnvloeden dan er mensen gekozen zijn in de senaat als volksvertegenwoordiger. De waarheid is dat er geen enkele industrie is die meer winstgevend is dan de farmaceutische industrie! Dr. John Abramson in zijn boek; “Overdosed America”, “De verzekeringsmaatschappijen spelen in de U.S onder één hoedje met Big Farma en hebben het nationale gezondheidsysteem volledig overgenomen”.

 

Een van mijn eerste bewustwordingsboeken was zoals ik al zei; “Confessions of an Economic Hit Man”. Maar amper door de eerste hoofdstukken heen beschouwde ik het boek al als een soort vertaal programma om tussen de lijnen door te lezen van het nieuws dat de wereld ons (officieel) te vertellen heeft. De kriebels lopen je over de rug als je de feiten achter het nieuws te weten komt. Vroeger vroeg ik mij wel eens af waarom Amerika zoveel weerstand opriep in sommige landen. Nu weet ik waarom!

 

Terreur kent vele vormen. Amerika past de meest verfijnde vorm toe in de vorm van witte boorden terreur waarbij een land eerst zogenaamd te hulp geschoten wordt middels infrastructuur projecten. Dit wordt echter op een dermate sluwe, geslepen manier gedaan dat deze landen al gauw hun schulden niet meer kunnen voldoen. Het lijkt vervolgens heel humaan als deze schulden kwijt gescholden worden.

 

De werkelijkheid is echter geheel anders. Deze landen moeten hun schulden voldoen in goederen en, .... toevallig zijn dit altijd landen met rijke bronnen aan mineralen, olie of andere grondstoffen. Enkele belangrijke leiders worden zoet gehouden en de rest van de bevolking wordt totaal uitgekleed tot niets meer of minder als moderne slaven. Leiders die niet willen meewerken worden opgeruimd door de CIA. Zo werden sinds 1971 het ene na het andere land in de wereld naar de hand gezet van ‘Grote Broer’ Amerika.

 

Niet alleen de rijkdommen van die landen waren belangrijk maar ook hun loyale stemmen en vestigingsplaatsen voor een militaire basis. Ik krijg steeds meer de indruk dat diezelfde heers en verdeel tactiek op de eigen bevolking wordt toegepast middels ziekten. Het bekende gezegde is immers; Gezonde mensen hebben duizenden wensen, ongezonde mensen slechts één wens. Wat gebeurt er dus als je langzaam maar zeker mensen hun gezondheid ontneemt? Juist, je kunt doen wat je wilt omdat men wel andere problemen aan het hoofd heeft. Bovendien is aan al die ongezonde mensen dik geld te verdienen.

 

Is de wereld overbevolkt?

Ik denk het absoluut niet. Er zijn natuurlijke bronnen die milieuvriendelijk zijn en totaal niet aangewend worden omdat zo het zorgvuldig opgebouwde systeem van verdeel en heers verstoord zou worden. Geen natuurlijke goedkope zeemineralen worden ingezet voor de kweek van eersteklas voeding maar veel geld opbrengende kunstmest die weer pesticiden nodig hebben voor de planten om te overleven. Vervolgens kwamen de Genetisch gemodificeerde zaden (GMO) waar via patenten de gehele wereldhandel mee in handen komt van slechts enkele bedrijven als Monsanto.

 

Het gevolg is de huidige voedselcrises. In onbelangrijke landen als Afrika wordt de bevolking bij bosjes uitgedund door ziektes, aids en vaccinaties. Nu men ervaring heeft om gecontroleerd om te gaan met virussen is de Europese en Amerikaanse bevolking aan de beurt om gecontroleerd uitgedund te worden. H5N1 of een ander in de maak zijnd griepvirus zou wel eens het antwoord kunnen zijn op de moderne manier om de wereldbevolking uit te dunnen en er kan weer dik geld aan verdiend worden. Twee vliegen in één klap!

 

Maar we hoeven dit echter niet te laten gebeuren. We kunnen dit eenvoudig omzeilen. Maar dan zul je echter eerst echt wakker moeten worden. We zitten nog veel te veel te slapen. We zijn met zijn allen gehersen- spoeld. Daar moet een einde aan komen. Kijk op internet en in plaats van een spelletje te spelen en de vakantiebestemming voor volgend jaar al uit te zoeken. kun je eens het nieuws achter het nieuws gaan zoeken. Koop eens een boek over gezondheid de economie en politiek. Het kan je leven redden! We zijn voor 80% verleid om junkfood te eten, elke dag. De supermarkt staat er vol mee.

 

Met keurlabels op voeding die rattenvergif bevat, ja rattenvergif! En als je daar iets van zegt kijken mensen je met ongeloof aan en blijven het gewoon gebruiken. Ongeloof? Dat kan niet waar zijn? (Aspartaam) Je krijgt er niet alleen kanker van maar je hart kan er ook plotseling door stoppen. En als we dan een ziekte krijgen zoals kanker dan krijgen we chemotherapie. Terwijl kanker gewoon voor een groot deel een gebrekziekte is.

 

Stel je voor: je auto is vanwege een slechte kwaliteit brandstof langs de kant van de weg komen te staan. Niemand zegt de oorzaak te weten, de tank zit immers vol. Wellicht is er een leidinkje dichtgeslibd. Dat noemen ze dan hart- en vaatziekten. Men plaatst een stent of er wordt een bypass geplaatst zonder iets aan de oorzaak te doen van de slechte brandstof. De slechte brandstof kan echter ook ergens een zuurvorming te weeg brengen die de motor vatbaar maakt om door te rotten. Men zou dit kanker kunnen noemen. Om dat aan te pakken gaat men zwaar giftige stoffen in de motor spuiten, wat men chemotherapie noemt. Ook al is dit funest voor de roestbescherming van de motor blijft men dit gewoon toepassen al weet men dat 97% zal doorroesten en binnen verloop van tijd op het autokerkhof zal eindigen.

 

Men kan er echter ook voor kiezen om er gewoon een slecht onderdeel uit te slopen en de motor met wat lapmiddelen aan de praat houden. In al deze gevallen heeft men echter niets aan de oorzaak gedaan, de slechte brandstof. Dit is nu exact de manier waarop men in de moderne dubbelblind bewezen westerse geneeskunde een probleem te lijf gaat. Als de slechte brandstof de pakkingen en o-ringen aantast dan noemt men dit reuma.

 

Men ontdekt dat de motor wat vreemd begint te lopen, de temperatuur wordt te hoog vanwege een gebrek aan koelvloeistof. De naam van het probleem is hoge (bloed) druk, gewoon een extra pilletje via de brandstof toevoegen dat de motor tijdelijk een klein beetje koelt. Zo zal je werkelijk allerlei ziektes kunnen verzinnen die je auto zou kunnen krijgen. De oplossing zal steeds terug te voeren zijn op slechts enkele problemen, slechte brandstof, motorolie, koelvloeistof, bandendruk, en al deze problemen probeert men met lapmiddelen te verhelpen. Zo’n werkwijze verdient slechts één naam: kwakzalverij.

 

Ik denk dat ons tijdperk de geschiedenisboeken in zal gaan als het tijdperk van de meest verheven vorm van kwakzalverij. Het zal vreemd en beangstigend zijn om in de toekomstige geschiedenisboeken te lezen onder wat voor erbarmelijke omstandigheden mensen aan hun einde kwamen en hoe ze massaal voor de gek gehouden werden met dubbelblind onbewezen frauduleuze onderzoeken, omgekochte wetenschappers en artsen, slopende chemotherapie, ‘levensreddende’ operaties etc. En dat allemaal omdat er van onze voedingsketen niets meer klopte. Omdat de voedingsfabrikanten nu eenmaal meer geld kunnen verdienen aan minder bederfelijke producten die lang houdbaar zijn. Laten die bederfelijke ingrediënten die men verwijderd heeft uit onze voeding nu net de vitaminen, mineralen, enzymen en spoorelementen zijn. In dat tijdperk van de ‘moderne wetenschap’ leven wij NU!

 

Persvrijheid, vrijheid van meningsuiting.

De media in de hele wereld rapporteren over de persvrijheid tijdens de Olympische spelen in China waar websites geblokkeerd zouden zijn en ontoegankelijk voor journalisten. Daarmee wordt, zo is gesteld, de belofte aan het Internationale Olympische Comité (IOC) gebroken. NaturalNews.com reageert hierop dat journalisten vooral eerst eens moeten kijken naar organisaties als het FDA (en andere organisaties over de gehele wereld) waar natuurlijke gezondheidmiddelen en op waarheid gebaseerde omschrijvingen botweg verboden worden, gecensureerd!

 

Met name het FDA verbiedt vrijheid van spreken voor leveranciers van gezondheidsproducten als vitamines en kruiden. Deze zelfde vrijheid van spreken is straks onder de Codex Alimentarius ook verboden voor jou en mij! Als je dan ergens op een forum of website iets publiceert in relatie met de aanbeveling van kruiden, supplementen, of alternatieve geneeswijzen mogen dit alleen nog maar ‘goedgekeurde’ statements zijn! Net zoals dat vroeger gebeurde in landen waar de Stasi de burgers controleerde. Dat gebeurt nu ook al in ‘ons’ vrije westen.

 

Fabrikanten worden nu al jaren gecontroleerd en voor het gerecht gedaagd omdat zij oprechte eerlijke gezondheidvoordelen op hun website en verpakkingen hebben vermeld. Vaak wetenschappelijk onderbouwde maar niet ‘erkende’ uitspraken. Zelfs de links naar wetenschappelijke informatie moesten in opdracht van het FDA van websites worden verwijderd. Regeringen en politieke partijen claimen graag dat wij in een democratie leven. De grootschalige onderdrukking van natuurlijk geneeswijzen en het blijven ondersteunen van destructieve behandelwijzen zoals chemotherapie maken dat veel mensen niet meer zo ‘trots’ zijn deel uit te maken van onze ‘vrije’ samenleving.

 

De wereld is niet zoals de meeste mensen hem zien of de media hem laten zien. Hoe lang we nog gebruik kunnen maken van nieuwsbrieven en het Internet om ons recht op vrije meningsuiting te kunnen gebruiken is nog niet duidelijk. Het is tamelijk eenvoudig om honderden miljarden per jaar te bezuinigen op de gezondheidskosten als we preventie gaan toepassen. Geld besparen op onze portemonNEE, maar dit zal 100% ten koste gaan van de super winsten van de farmaceutische industrie.

 

Ik weet nu waar ik terecht kan voor goede gezondheidsinformatie. Duidelijk is echter dat veel mensen daar nog geen enkel idee van hebben en klakkeloos levensbedreigende behandelingen ondergaan omdat de dokter heeft bepaald dat dit goed voor hen is!!! Persoonlijk heb ik mensen gesproken die ronduit te horen kregen dat indien ze voor alternatieve behandelingen zouden kiezen niet meer hoefden te rekenen op hulp!

 

Wordt vervolgd Deel 14: Grove leugens in de – ziekte – industrie.