Home » Deel 2

Deel 2  Bron Henk Mutsaers

 

Hoe moet je iets duidelijk maken aan mensen, dat is altijd de vraag. Ik probeer dikwijls de link te leggen naar dagelijkse zaken die iedereen begrijpt. Ervan uitgaande dat je bij die gelukkige groep behoort die gezond is en daar veelal nooit bij stilstaat wat dat mogelijk kan betekenen voor je levensvreugde en inkomen indien dit niet zo zou zijn.

 

In dit licht gezien is het eigenlijk heel raar als je ziet hoe mensen met hun kostbaarste bezit omspringen. Gaan we de vergelijking maken met de autosport dan worden veel zaken maar al te duidelijk. Iedereen weet namelijk dat in de top van deze sport, de

Formule 1, elk klein detail kan leiden tot winst of verlies. Ook al is de coureur in topconditie, met een wagen die niet is voorzien van een goed frame, stroomlijn, motor, banden, brandstof, etc., is hij kansloos. Bij gelijkwaardige combinaties zijn het de innovatieve ideeën die vaak de doorslag geven tussen de overwinning en roemloos verdwijnen in de vergetelheid.

 

Maken we nu de vergelijking met de Formule 1 en je gezondheid dan komen er toch heel wat keiharde feiten naar voren. Lang niet iedereen is bezig zijn lichaam te “tunen” blijkend uit het feit dat niet veel mensen bezig zijn met preventie. Jezelf ontzeggen van voldoende rust en het leiden van een stressvol bestaan, moet er haast wel toe leiden dat er straks hier en daar onderdelen stuk gaan. Roken, ... wellicht maakt je kans om nog wat aan de achterhoede gevechten deel te nemen, je bent in ieder geval 100 procent zeker niet bij de winnaars! Het meest simpele waar je aan kan denken is de brandstof. Velen hebben wel eens de ervaring gehad of daar zeker van gehoord wat er gebeurt als je de verkeerde brandstof tankt, of ... net iets te weinig.

 

Je haalt simpelweg de finish niet. Weet je het nog hoe dom je iemand vond die in het zicht van de overwinning door brandstofgebrek uitviel? Verkeerd gegokt! Iedereen kan bijna dagelijks uit de kranten halen dat er met onze brandstof (voeding) ook van alles mis is. De kwaliteit is verre van wat het zou moeten zijn. Net als in de autosport zijn hier ook innovatieve producten die het mogelijk maken een voorsprong te nemen op de concurrentie. Je hoeft hier niet voor te gaan spioneren om daar achter te komen. Je kunt er nu voor kiezen om tot de potentiële winnaars te horen, als je tenminste over een winnaars-mentaliteit beschikt?

 

Ga naar Deel 3: De noodzaak van voedings-supplementen