Home » Deel 5

Deel 5  Bron Henk Mutsaers

 

De voedingsbehoefte (vitamine & mineralen) verschilt van persoon tot persoon. Het is onmogelijk om een standaard dieet samen te stellen dat voldoet aan uw behoefte uit een boek of magazine. Dat moet u dus zelf samenstellen.

 

U doet dit door iets te doen wat u al jaren ontmoedigd is, begin te luisteren naar je lichaam. Daar moet u op leren vertrouwen. De wijsheid van uw lichaam. Het concept van lichaamswijsheid op de simpele aanname dat uw lichaam weet wat er het beste voor u is, wat het nodig heeft, wat teveel wordt, het vertelt u wat goed of fout is. Het bestaan van dit systeem moet duidelijk zijn, immers sedert eeuwen heeft de mens hier onbewust op leren vertrouwen. Dit terwijl mannen in witte jassen die zichzelf dokter noemen pas een relatief korte tijd in beeld zijn. Dit biologische effect zou onmogelijk zijn geweest als het menselijk lichaam geen zelf tuning mechanisme had dat verantwoordelijk was voor het natuurlijke evenwicht gebaseerd op de variabele eisen die gesteld werden. Als dit zelfstandig opererende systeem ons de afgelopen eeuwen heeft gediend is het onze ignorantie ten aanzien van het bestaan hiervan wat ons sloopt voor we overlijden.

 

Waar komt deze ignorantie vandaan?

 

De voedingsindustrie tezamen met de medische industrie hebben hier een grote invloed op uitgeoefend. De voedingsindustrie is gestart met tegenstrijdige berichten die ons beroofden van onze kennis wat goed of slecht was voor ons lichaam. Zij vertelde ons dingen als; “Begin pas te leven met Pepsi”, en “Meer energie met Mars” van andere bomvol suiker gevulde voeding mocht men ons vertellen dat het een belangrijk onderdeel was van een gezond ontbijt. De industrie heeft miljarden besteed om ons via positieve mentale beelden van producten en situaties aan te moedigen deze producten te kopen in steeds grotere hoeveelheden die ons alleen maar ziek kunnen maken. Het is geen wonder dat de meeste van ons niet meer weten wat gezonde voeding is.

 

In de medische wereld, en speciaal betreffende de vrij verkrijgbare medicijnen, heeft men er ons tenslotte van overtuigd dat elke pijntje en ongemak bestreden dient te worden. (note: In Amerika is dit meer inzichtelijk vanwege de rechtstreekse medicijnreclame op TV wat in de E.U. gelukkig nog verboden is) In Amerika hebben ze een reclame waar iemand zich volpropt met voeding en dan uitroept; “Maagzuur”. Vertelt de commercial u dat u teveel van het verkeerde gegeten heeft en dat uw lichaam een signaal afgeeft dat u anders moet eten om het systeem niet te beschadigen? Nee! neem gewoon medicijn X zodat u gewoon verder kunt gaan met uw slechte leefstijl. En de medicijnindustrie stopt daar niet mee, ze hebben ons omgevormd tot een maatschappij van pillenslikkers. Ze hebben ons aangemoedigd om ongedeerd de gevolgen van slechte voeding te onderdrukken zodat we in een chemische balans komen bij gebrek aan goede voeding en lichaamsbeweging.

 

Zelfs nadat iemand is over geschakeld naar een volledig natuurlijk dieet, ondervinden vele mensen dat er voedingsstoffen ontbreken die men niet of niet afdoende kan verkrijgen uit het dieet. Als ik mijn persoonlijke behoefte aan vitamine C moest verkrijgen uit sinaasappels moest ik er 100 per dag eten! Veel van deze behoeftes komen uit het misbruik van ons lichaam toen we nog verslaafd waren aan junkfood.

Andere komen van speciale behoeften door onze moderne leefstijl, luchtvervuiling, te veel stress, medicijngebruik, roken en zo verder.

 

Ga naar Deel 6: Welk orgaan controleert de eetlust?