Home » Deel 7

Deel 7  Bron Henk Mutsaers

Voeding: criminaliteit en intelligentie. Praktijk studie van Stephan J. Schoenthaler.

 

Het blijkt dat criminaliteit voor een deel te maken heeft met de kwaliteit van de voeding. Schoenthaler kwam tot deze conclusie na jaren van onderzoek in tuchthuizen en jeugdgevangenissen. “In Amerika bleek dat de meeste criminelen slecht gevoed zijn. Vandaar dat ik ben gaan kijken of er verband bestond tussen voeding en criminaliteit.

 

In eerste instantie heb ik onderzocht of er iets in de voeding zat, dat crimineel gedrag zou doen toenemen. Toen geen alles verklarende oplossing werd gevonden, kwam ik op het idee om te testen of het gedrag van jeugdige criminelen werd beïnvloed omdat het hun aan bepaalde voedingsstoffen ontbrak.”

 

Jeugdige criminelen werden in twee groepen verdeeld waarvan de ene groep een vitaminepil kreeg en de andere een neppil. “De kinderen die de vitamine / mineralenpillen innamen, gedroegen zich na enkele dagen al opvallend minder asociaal.

 

Zij waren minder agressief, minder ongehoorzaam, minder geneigd om te pesten of treiteren,” beweerde hij”. Door deze uitkomst gingen andere tuchthuizen meewerken aan de test die uitgroeide tot 821 instellingen.

 

Schoenthaler is in kringen van voedingsdeskundigen een onbekende. Zijn bevindingen zijn vrijwel nergens gepubliceerd, hoewel zijn onderzoek tussen 1978 en 1983 werd gedaan op 803 publieke scholen. Aan een groot aantal leerlingen zijn gedurende die jaren van overheidswegen ontbijt en lunch verstrekt. De gebruikelijke hotdogs, frietjes, softdrinks en chocolade snacks werden vervangen door volkorenbrood, vers fruit, groenten, kip en vis. Stelselmatig werden jaarlijks de suikerhoudende voedingsmiddelen op het menu drastisch verminderd.

 

Behalve suiker werden ook kleurstoffen en andere synthetische toevoegingen verwijderd. Leerlingen van de bewuste scholen haalden vervolgens een aanzienlijk hoger gemiddelde bij hun studieresultaten: van elf procent beneden het landelijke gemiddelde stegen ze naar vijf procent erboven. Deze feiten konden we hier in Nederland al optekenen uit een vergeeld stukje krant van het NRC handelsblad, waarschijnlijk uit 1984. Jammer dat met deze kennis totaal niets gedaan wordt door zowel de overheid en instanties, maar helaas ook verborgen kennis blijft voor al die ouders die de ‘raad’ van de dokter opvolgen en hun kinderen laten volstoppen met ADHD medicatie waar junk voeding gewoon aan ten grondslag ligt.

 

Ga naar Deel 8:  Voedings-supplementen: Zin of Onzin