Home » Diverse artikelen

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen.  Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen.

Barbara Ann Kipfer

Nieuw!

TARWE EN DE OUDE EGYPTENAREN

Het eerste experiment met het "goed voor het hart" eetpatroon - vetarm, koolhydraatrijk en rijk aan granen - had rampzalige gevolgen bij Oud-Egyptische mummies. De mens werd niet alleen ongezonder, maar ook kleiner en dikker en de levensverwachting halveerde van gemiddeld veertig jaar naar twintig.

Klik op afbeelding

NIET AL HET ZOUT IS HETZELFDE ZOUT

Er zijn een aantal verschillende vormen van zout verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld keukenzout, Himalaya zout en Keltisch zeezout. Deze zouten verschillen onderling nogal wat van elkaar, met ook uiteenlopende gezondheids-aspecten.

 

KURKUMA-LONGA VEELZIJDIG BELICHT...

Op de steppe liepen een paar jagers, ze hadden gezien wat de waterbuffel deed en at. Ze liepen naar de knollen en groeven er een paar uit. Ze namen deze mee naar hun dorp….”

 

ZIJN CHRONISCHE AANDOENINGEN GENETISCH BEPAALD?

Vaak hoor je mensen zeggen dat ze er niets aan kunnen doen dat ze een bepaalde aandoening hebben, omdat het nou eenmaal in de genen zit, genetisch bepaald dus.

 

DE ONGELOOFLIJKE KRACHT VAN PADDESTOELEN

Glucanen uit paddestoelen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en dier, wanneer ze in geringe hoeveelheden (5-10 gram per dag) worden opgenomen in het voedselpakket.

 

MEERDERHEID NEDERLANDERS IS BEREID EXTRA TE BETALEN VOOR KOE IN WEI.

Ruim zeventig procent van de mensen is bereid meer te betalen voor hun melk als daardoor de koe in de wei kan blijven. Dit blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO in opdracht van Milieudefensie.

 

VRIESDROGEN (CONSERVERING)

Vriesdrogen of lyofilisatie is een industriële methode die vanouds wordt toegepast voor het conserveren van levensmiddelen en geneesmiddelen

 

BESTAAN ER GOEDE BACTERIËN EN IS HET VERSTANDIG DIE TE ETEN?

Goede bacteriën worden ze genoemd, ook wel 'probiotica'. Al mogen de yoghurtdrankjesverkopers ook dat woord niet meer gebruiken van de EU.

 

IEDEREEN WEET INMIDDELS WEL WAT KOOLHYDRATEN ZIJN.

Hier wat meer info over de wat minder bekende glycemische index waarde. 

 

ZIJN GLUTAMATEN DE OORZAAK VAN DE  ZIEKTE ALS? WAT LAAT EEN SIMPEL ONDERZOEK ONS ZIEN?

Zie ook onder E-nummers. Glutamaten E621 t/m 625

 

“ THE AMISH “ WORDEN ZELDEN ZIEK. HOE DAT KOMT LEES JE HIER.

4 redenen waarom.

  

HET PALEO - PRINCIPE VANUIT DE BIJBEL, HISTORISCH GEZIEN. 

Verschillende delen.

Geschreven door: P.F.v.d.Meer Sr. Wat zegt de Bijbel ons over voeding?

 

WEL EENS GEHOORD VAN  VITAMINE B17?

Waarom deze niet in de lijst van vitaminen voor komt.

 

E621 Let op dit duiveltje!

 

WAT ZIJN POLYOLEN.

Zoetstoffen zijn stoffen die aan voedingsmiddelen worden toegevoegd om ze zoeter te maken.

 

40 DINGEN DIE JE MET BAKING SODA KUNT DOEN.

Dat je heerlijke koekjes kunt bakken met baking soda, dat wist ik … maar dat het zo multifunctioneel in gebruik is wist ik zeker niet.

 

OUDE VROUW (112) ROOKT 30 SIGARETTEN PER DAG.

Een 112-jarige vrouw uit Nepal heeft een wel heel bijzondere uitleg voor hoe ze die hoge leeftijd heeft weten te bereiken: haar sigaretten zorgen voor minder stress en dus voor een langer leven.

 

MELK EN DIABETES TYPE 1 BIJ KINDEREN.

Is het niet vreemd, dat in de dierenwereld alleen zuigelingen melk drinken bij de moeder en daarna nooit meer, terwijl wij mensen maar melk blijven drinken, zowel als kind als in volwassen toestand. Dit is de logica van de natuur en die kun je maar beter volgen, want de natuur leert ons onbewust wat goed of slecht voor je is.

 

NIEUWE WETENSCHAP HERHAALT DE OUDE WIJSHEID: VET ETEN IS GEZOND.

Wat is verstandig om te eten en wat juist niet? 

Twee jaar onderzoek naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten leverde journalist en auteur Daan de Wit een voor hem volstrekt onverwacht antwoord op.

 

THE GHOST IN YOUR GENES.

Een 50 min. durende BBC documentaire over de invloed van voorouders op jou, en op mij. Hoe en wat zij hebben gegeten, waar zij hebben gewoond, wat ze hebben meegemaakt, enz...... En dat alles zonder dat zij of wij er erg in hadden en hebben. Wat hebben zij doorgegeven en wat gaan wij dus nog doorgeven aan onze kinderen.

 

WORDT DIT HET ETEN VAN DE TOEKOMST?

Kelp en Jodium! Zeewier heeft als grote voordeel dat het groeit in zoutwater, waarvan er genoeg is in de wereld.

 

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN VAN DE VOEDINGS-INDUSTRIE.

De Amerikaanse tak van Friends of the Earth legde juni dit jaar in het rapport Spinning Food de misleidingstactieken van de voedselindustrie bloot. Met behulp van ‘onafhankelijke’ experts, belangengroepen en het sponsoren van wetenschappelijk onderzoek wordt het gebruik van gmo’s verdedigd, pesticidengebruik als ongevaarlijk bestempeld en de biologische landbouw zwart gemaakt.

 

HET BEGON ALLEMAAL IN DE ZEE .... 

Zeewater voor 98% identiek aan bloed. Het belang van zeemineralen.

 

6 REDENEN WAAROM DE MAGNETRON GEVAARLIJK IS VOOR JE GEZONDHEID!

Onderzoeken wijzen uit.

 

WAT IS BIOMIMICRY?

De termen biomimicry en biomimetisme komen van de Griekse woorden ‘bios’, dat leven betekent, en ‘mimesis’, dat imitatie betekent.

 

KWEEK BRUIN VET EN VAL AF!

Bruin vetweefsel is gezond, houdt je slank en daardoor ook langer jong. En... je kunt het kweken.

 

WAT IS FIJNSTOF, WAT DOET HET MET ONS EN WAAR KOMT HET VANDAAN?

Een verslag van Professor Tim Nawrot.

 

METAALGRIJZE TANDVULLINGEN LEKKEN GIFTIG KWIK!

“Amalgaam”,  tandvullingen zijn niet zo onschuldig als sommige tandartsen je willen doen geloven.

 

ASPARTAAM, EEN SUIKER-VRIJE SLUIPMOORDENAAR !

Voedingsindustrie slaat wilt om zich heen, in een poging de consument te misleiden!

 

IS GEZOND ETEN DUUR?

Heel vaak wordt ons de vraag gesteld of gezond ecologisch eten niet veel duurder is dan het reguliere, in de supermarkt verkrijgbare, junk-food. Het antwoord is nee!

 

ETEN WAAR JE NOG MEER TREK VAN KRIJGT.

De bedoeling van eten is dat het ons voedt en verzadigt, maar er zijn producten waar je juist meer trek van krijgt.

 

MOGELIJKE OORZAAK VAN DEPRESSIES.

Binnen de reguliere medische wetenschap wordt eigenlijk maar een vorm van depressie erkend, de serotonine-afhankelijke depressie. Serotonine is een stofje in de hersenen, en onderdeel van een groep stofjes die neurotransmitters wordt genoemd. Neurotransmitters zorgen voor de overdracht van prikkels tussen zenuwcellen en hebben zo invloed op de gevoelsbeleving.

 

HYGIËNE  EN WAAROM WE SOMS NIET TÉ SCHOON MOETEN ZIJN.

We beschermen onze kinderen te veel tegen mogelijke ziekteverwekkers. 

LEES OOK: 'The Dirt Cure' van Dr. Maya Shetreat-Klein

 

GEKONKEL RONDOM STRALING!

Tegenwoordig worden steeds meer apparaten om ons heen draadloos aangestuurd. Denk aan mobiele telefoons, draadloze babyfoons of de wifi-routers die overal aan de plafonds hangen. Die apparaten geven 24 uur per dag straling af in ruimtes waar bijvoorbeeld ook veel kinderen zijn. “Dat kan niet goed gaan,” 

PSYCHIATERS LATEN KANSRIJKE INNOVATIES TE LANG LIGGEN

Psychiaters zelf durven nog nauwelijks nieuwe wegen buiten farmacotherapie te bewandelen.

Klik op afbeelding

WAAROM SOMMIGE MENSEN ALTIJD DIK BLIJVEN EN NOOIT ZULLEN AFVALLEN.

Want het hebben van een slank lichaam is namelijk geen kwestie van geluk of kwestie van iets dat komt aanwaaien of de genen waarmee je bent geboren. (18 Stellingen)

Klik op afbeelding

WAT GEBEURT ER IN JE DARMEN?

Een goede darmgezondheid is belangrijk om je optimaal fit te voelen. In de darmen vinden namelijk processen plaats die nodig zijn om gezond te blijven.

 Klik op afbeelding

PAARDENBLOEM, KAN IK DAT ETEN?

Tijdens een van mijn lezingen vertelde ik vol vuur over de kracht van de paardenbloem. Een mevrouw keek mij verschrikt aan en ik vroeg aan haar “Wat is uw probleem?”. Zij zei: “O, mijn man heeft zojuist alle paardenbloemen doodgespoten”.     

Klik op afbeelding

GEZONDHEID UIT EIGEN TUIN

"Iedereen, ook diegene die biologisch tuinieren vertonen een ernstig vitamine en mineralen gebrek, iedereen!" Hoe komt dit? Klik op afbeelding

Verminder psychiatrische aandoeningen door gezondere levensstijl

Als je de resultaten van medische behandelingen wilt verbeteren liggen de kansen vooral bij het beïnvloeden van de omstandigheden, en veel minder bij het ontrafelen van de aanleg. Klik op afbeelding

Chemtrails, de geheime oorlog  (Video)

Aan het woord zijn een aantal onderzoekers en deskundigen die uitleggen wat er boven onze hoofden gebeurt, welke gifstoffen wij dagelijks over ons heen krijgen, wie het doen en waarom het wordt gedaan. En ook hoe desinformanten te werk gaan, die betaald worden door de Europese Unie van ons belastinggeld. Klik op afbeelding

MODERNISATIE LANDBOUW AFRIKA WERKT ARMOEDE IN DE HAND.

“Het beleid van landen in sub-Sahara Afrika om armoede te bestrijden door modernisatie van de landbouw werkt averechts”. Dat concluderen onderzoekers van de University of East Anglia in Engeland.  Klik op afbeelding

DE HUNZA'S, WAT ETEN ZIJ, EN WAT ETEN ZIJ NIET?

Klik op afbeelding

Steeds meer overstelpende bewijzen gaan richting de voeding als het aankomt op het ontwikkelen van ziektes. De voeding blijkt echter ook vele ziektes tot staan te kunnen brengen of om te keren.

DE DOKTER ZEGT....STOPPEN MET ROKEN!

Je zal mij niet horen zeggen dat roken geen kwaad kan. Maar de allergrootste boosdoener en veroorzaker van kanker, schuiven overheden en farmaceuten onder het tapijt!  

 

Klik op afbeelding

SLAAPPROBLEMEN? WAT KUN JE ERAAN DOEN.

Bij mensen is de natuurlijke productie van melatonine door de pijnappelklier direct gekoppeld aan de blootstelling aan licht van bepaalde receptoren in het netvlies van de ogen.

Klik op afbeelding

Dagelijkse douche kan hersenschade veroorzaken.

Amerikaanse wetenschappers stellen namelijk dat magnesiumsporen in kraanwater hersenschade kunnen veroorzaken. 

Klik op afbeelding

 

GEZONDHEID EN STRALING.

Draadloze communicatie heeft mogelijk ook een minder plezierige kant.

Klik op afbeelding

MANNEN WORDEN STEEDS VROUWLIJKER. THE DISAPPEARING MALE.

Verontrustend onderzoek toont aan dat mannen steeds meer een vrouwelijk lichaam krijgen. Wetenschappers die de impact van hormonen bestuderen, voedingsdeskundigen en fitnessexperts hebben dit al eerder opgemerkt.

Klik op afbeelding