Home » Statines

Statines: Weet wat je slikt!

WikiTeam

Statines worden heel gemakkelijk, soms achteloos, voorgeschreven door huisartsen wanneer blijkt dat iemand een verhoogd cholesterol heeft. En dat zijn er heel veel! (Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland). Maar de vraag is of dit een gezondmakend, preventief werkend medicijn is, of dat je er eigenlijk nog verder op achteruit gaat. (zie ook video)

 

 

 

De verschillende statines zijn: Rosuvastatine is ongeveer dubbel zo sterk als Atorvastatine.

Atorvastatine is ongeveer dubbel zo sterk als Simvastatine.

Simvastatine is ongeveer dubbel zo sterk als Lovastatine evenals Pravastatine.

Lovastatine en Pravastatine zijn ongeveer dubbel zo sterk als Fluvastatine.

 

Ik zal je de uitleg over wat statines precies zijn besparen. Maar hetgeen ze met je doen is des te belangrijker.

 

Bijwerkingen zijn o.a.

 

1. Spierklachten (zoals krachtgebrek, (hevige) spierpijn, stijfheid spieren, branderig gevoel in de spieren,

    loodzware armen/benen etc.). Statines veroorzaken een verzuring van je lichaam.

2. Cognitieve klachten c.q. geheugenklachten t/m amnesie (dit is klacht NR. 2 die statines veroorzaken!!

    Dementie-achtige verschijnselen, TGA-aanvallen (Transient Global Amnesia), is kortstondig

    geheugenverlies en kan meerdere keren achter elkaar voorkomen.

3. Buik-/orgaanklachten (o.a. hevige pijn veroorzakend).

4. Depressie, huidaandoeningen, suikerziekte, gewrichtsklachten,... etc etc.

5. Grotere kans op kanker.

6. Libido verlaging.

 

Belangrijke link: Dementie en Alzheimer, menselijk brein verwoest door Statines

 

Opmerkelijk is het feit dat bijvoorbeeld mensen met diabetes vaak ook een verhoogd cholesterol hebben, en daardoor statines slikken. En zoals je in de bijwerkingen ziet, krijg je er juist diabetes van!! Bizar.

 

Statines blokkeren ook de activiteit van het enzym HMG CoA-reductase. Dit is in het lichaam verantwoordelijk voor de aanmaak van het Q10 enzym. De cellen in je lichaam die Q10 het hardst nodig hebben zijn die van het zenuwstelsel, van de skeletspieren, maar vooral die van de hartspier.

 

Q10 is structueel verwant aan vitamine K en vitamine E. Hier kan je wel supplementen voor slikken, maar beter is het om dit door je voeding binnen te krijgen. Deze vitamines (vitamine E) zitten vooral in plantaardige oliën en producten als granen, noten, zaden, (vitamine K: eieren, kaas, kip) en veel groenten.

 

Rijke bronnen van Q10 zijn orgaanvlees (vooral) lever, vis (sardines, ansjovis, makreel, zalm) en gevogelte. (Note: Q10 is ook nog eens bloeddruk verlagend (Er zijn meerdere referenties betreffende het effect van Q10 op bloeddruk bij mensen. In een recente metastudie van klinische studies van Q10 bij hypertensie heeft een onderzoeksgroep onder leiding van Professor FL Rosenfeldt (van het Cardiac Surgical Research Unit, Alfred Hospital, Melbourne, in Australië) alle gepubliceerde studies van Q10 in hypertensie onderzocht).

 

Dan nog iets over Cholesterol:

Nieuwe studies hebben uitgewezen dat Cholesterol van levensbelang is! Je lichaam heeft cholesterol nodig. Het is belangrijk voor de productie van celmembranen, hormonen, vitamine D en galzuren die je helpen om vet te verteren. Er is dus echt geen reden om statines in te nemen en te lijden onder de schadelijke gevolgen voor je gezondheid door deze gevaarlijke medicijnen.

 

De grote leugen van de farmaceutische industrie, ook richting de medische wereld is dat cholesterol verantwoordelijk is voor hart- en vaatziekten. Dat is dus niet zo. Wat dat wel is? Het grootste gif in deze wereld: SUIKERS!