Home » Suikers

Diabetes is wereldwijd een groot probleem. Een groeiend probleem.

Op de kaart het aantal mensen met diabetes (alle typen) per werelddeel. Een op de twaalf mensen heeft diabetes en elke seconde sterft er iemand aan de gevolgen.

In Nederland zijn er meer dan 1.000.000 mensen met diabetes. Van hen heeft circa 10% type 1. Per jaar komen er ruim 50.000 nieuwe patiënten bij, wat het de meest voorkomende chronische ziekte in ons land maakt. Een ziekte waar mensen aan kunnen overlijden. Alleen al in 2010 stierven er in Nederland ruim 10.000 mensen aan de gevolgen van diabetes. Dat zijn 27 doden per dag, meer dan 1 sterfgeval per uur. Klik op foto voor vergroting.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze 10 Corporaties hebben controle over bijna alle wat je koopt!

Het heet De Illusie van keuze. Klik op foto voor vergroting

Alle omschrijvingen van suikers die voorkomen op het label, achterop de verpakkingen van producten.

Verschillende artikelen

 

DIABETES EN ONS BREIN

In dit artikel vertelt een neuroloog waarom tarwe, koolhydraten en suiker zo’n negatieve impact op ons brein hebben. Deze voeding leidt volgens hem tot ontstekingen, een verminderde cognitie en uiteindelijk tot dementie en Alzheimer.

 

HOGE BLOEDDRUK OORZAKEN EN SYMPTOMEN

Naar schatting heeft ongeveer een kwart van de volwassenen last van een verhoogde of zelfs een te hoge bloeddruk. Daarmee is hoge bloeddruk volksvijand nummer een in Nederland als het gaat om gezondheidsrisico’s.

 

DE WAARHEID OVER HET DIABETES FONDS

Diabetes type 2 en wat doet het Diabetes Fonds hieraan. Zijn zij er wel voor jou?

 

Suiker is suiker!

Is er werkelijk een verschil tussen toegevoegde suiker en natuurlijke suiker?

Diëtisten en verschillende andere voedingsdeskundigen willen je vaak doen geloven van wel. Een bekende uitspraak is dan ook: Eet vooral veel groente en fruit!

 

Statistieken Chronische ziekten veroorzaakt door suikers.

Hoe laconiek wil jij blijven t.a.v. Chronische ziekten?

 

Geef je kind geen sap.

Ouders horen dit soort adviezen toch heel vaak. Waarom ondernemen ze dan geen actie?

  

Het bewijs is definitief geleverd: Suiker is giftig.

De Amerikaanse wetenschapper en suikerdeskundige Robert Lustig onderzocht het eetpatroon van kinderen en concludeert dat suiker de grootste bedreiging voor onze gezondheid is.

 

Houd je gezondheid in de gaten: 1 op de 3 Nederlanders krijgt diabetes type 2.

Uit onderzoek van het Erasmus MC onder tienduizend 45-plussers in de Rotterdamse wijk Ommoord blijkt dat ongeveer één op de drie Nederlanders op latere leeftijd te maken krijgt met diabetes type 2.

 

Wat was er eerst, de kip of het ei, oftewel obesitas of diabetes.

Het is inmiddels onomstotelijk bewezen dat suikers ongelooflijke dikmakers zijn, in tegenstelling tot vetten.

 

Waarom suiker ziek maakt: Door Jette Vonk

Suiker maakt je ziek. Daar, ik heb het gezegd. Dit is een blog dat je waarschijnlijk liever niet leest, maar wel zou moeten lezen. En denk erom: don’t shoot the messenger.

  

Melk en Diabetes type 1 bij kinderen.

Is het niet vreemd, dat in de dierenwereld alleen zuigelingen melk drinken bij de moeder en daarna nooit meer, terwijl wij mensen maar melk blijven drinken, zowel als kind als in volwassen toestand. Dit is de logica van de natuur en die kun je maar beter volgen, want de natuur leert ons onbewust wat goed of slecht voor je is.