Home » Terpenen

Terpenen wat doen die? (Terpenen Isolatie de toekomst van cannabis?)

Er zijn al meer als 500 stoffen ontdekt in de cannabisplant, waarvan ook geur en kleurstoffen

 

Er zijn al meer als 100 cannabinoiden ontdekt waarvan de bekendste THC en CBD. Voor de medicinale eigenschappen zijn de zogenoemde ‘terpenen’ waarschijnlijk het meest belangrijk, hiervan zijn er reeds meer als 100 ontdekt. Deze kunnen zelf actief zijn, zoals myrceen (rustgevend), limoneen (anti-depressief), pineen (luchtwegverwijderaar) en Linalool (angstverminderend). Ook kunnen ze de effectiviteit of bijwerking van andere aktieve stoffen beinvloeden. Terpenen komen ook voor in andere planten. 

Medicinale eigenschappen van terpenen en terpenoïden Lees hier


Limonene (o.a. Lemon Haze)
- angstremmend, kalmeerd  darmstelsel, verminderd misselijkheid, anti-bacterieel, remt tumorgroei, behulpzaam bij huidaandoeningen

Alpha Pinene (o.a. Jack Herrer, Skunk)ontstekingremmend, immunostimulant, bronchiën verwijdend, anti-bacterieel, helpt bij astma.

Linalool (o.a. Lavendel Haze, G13 Amnesia Haze) - pijnstillend, bevordert slaap, angstremmend, verlicht spierspasme, anti epileptisch, anti-bacterieel, verdovend

Beta Myrcene (o.a. White Widow, Pure Kush, El Niño en Himalayan Gold ) -pijnstillend, ontstekingremmend, bevordert slaap, verlicht (spier) spasme, draagt bij aan kalmerend effect bij sterke indica`s

Beta Carophyllene (o.a. Hashplant) - ontstekingremmend, kalmeerd darmstelsel, helpt bij malaria, beschermd cellen van het darmkanaal, pijnstillend

Eucalypthol - pijnstillend, ontstekingremmend, remt tumorgroei, helpt bij lupus en artritis, helpt bij astma

In de cannabisplant zijn de terpenen hetgeen de geur en smaak geeft. Daarnaast dienen ze ook als natuurlijk afweermechanismen om de plant te beschermen tegen schadelijke insecten of andere invloeden van buitenaf.  Monoterpenen, die zeer vluchtig zijn, domineren tijdens de bloei om insecten af ​​te weren. Sesquiterpenen, die een bittere smaak hebben, zijn meer aanwezig op bladeren, om herbivoren af te weren.

Terpenen beinvloeden grotendeels hoe het effect van cannabis zal zijn. Zo kan een cannabissoort met slechts 10 % THC een veel heviger psychotroop effect teweeg brengen dan een cannabissoort met 30 % THC, afhankelijk van de aanwezigheid en de soort terpenen. Dit komt omdat bepaalde terpenen o.a. de absorptie van THC in de bloedbaan kunnen verhogen, hun effect hebben op de ontvankelijkheid van de CB-receptoren, en in sommige gevallen zelfs binden op de CB(2)-receptoren.

Daarom is het wenselijk dat cannabis een hoog gehalte aan terpenen heeft, dit blijkt uit de farmacologische activiteit van de terpenen. Zij zijn minstens zo belangrijk als cannabinoiden in de farmacologie van cannabis. Ze reageren in synergie met elkaar.

 

Terpeen Isolatie kan de toekomst zijn van Cannabis

Er is een toenemende belangstelling voor geïsoleerde Terpenen.

Zoals u wellicht al weet, zijn terpenen de aromatische verbindingen in cannabis die grotendeels verantwoordelijk zijn voor de geur en smaak. Zij worden ook verondersteld synergistisch te werken met de cannabinoïden, wat de werkzaamheid van medische marihuana verbeterd.

Met dat gezegd, is er relatief weinig bekend over terpenen wat cannabis betreft. Meestal denkt de cannabisgemeenschap dat ze alleen de bron van aroma en smaak zijn van hun favoriete cannabissoort. Er zijn echter een aantal mogelijke toepassingen van terpenen, die onbekend zijn voor mensen die zichzelf als een cannabis kenner beschouwen.

Bijvoorbeeld, veel derden testfaciliteiten, testen diverse cannabissoorten en edibles in het lab. Zij kunnen dan de database raadplegen om te bepalen wat  het gemiddeld terpeen profiel is voor elke soort en vergelijken bij toekomstige proefnemingen, met deze normen. Hetzelfde proces zou kunnen helpen de genetische oorsprong van een bepaalde soort te bepalen voor het geval het niet bekend is.

“Er gaan geruchten, dat in de zeer nabije toekomst, een aantal zuivere terpeen producten op de markt komen.”

 

Verder nog, zijn terpenen op zichzelf van belang  voor een aantal onderzoekers. Een groot deel van de focus in de cannabis industrie is veranderd in de richting van de isolatie van terpenen en de mogelijke toepassing van een dergelijk proces. In feite zijn er geruchten over een aantal zuivere terpeen producten, die naar verwachting in de zeer nabije toekomst op de markt komen – vooral van The WERC Shop en Cannabis Biotech.

Terpenoïden kunnen worden geïsoleerd tijdens Marijuana Extracties.

Kenny “K” Morrow is een van de meest gewilde cannabis consultants in de wereld. Via zijn bedrijf Trichome Technologies, overlegt Kenny alles van de kweekruimte specificaties, teelt tot verwerking en extracties. Volgens hem, struikelde hij over de mogelijkheid van het isoleren van terpenen tijdens het uitvoeren van grootschalige cannabis extracties.read more