Home » The disappearing Male

Mannen worden steeds vrouwlijker!  ( The disappearing Male )

Verontrustend onderzoek toont aan dat mannen steeds meer een vrouwelijk lichaam krijgen. Wetenschappers die de impact van hormonen bestuderen, voedingsdeskundigen en fitnessexperts hebben dit al eerder opgemerkt. Artsen zien dat mannen, die normaal gezien vet rond hun taille hebben, steeds meer vet op hun heupen en dijen krijgen. Dit komt deels door de vrouwelijke hormonen, die bepalen hoe de extra kilo’s vet over het lichaam worden verdeeld.

 

Obesitas

‘Deze hormonen, vreemde oestrogenen genaamd, zijn giftige stoffen en worden opgeslagen in vetcellen,’ zegt specialist Ben Lauder-Dykes. Amerikaanse experts waarschuwen ook dat deze oestrogenen problemen in het metabolisme kunnen veroorzaken. Dit kan weer leiden tot obesitas.

 

Oorzaak: dagelijks gebruik chemische stoffen

Deze chemische stoffen komen in het drinkwater door dagelijks gebruik van shampoo, zeep, hormoonpillen, plastic flessen, schoonheidsproducten als gezichtscrème en nagellakremover en de anticonceptiepil. Eerdere onderzoeken toonden al aan dat deze stoffen van invloed zijn op de gezondheid van mannen. De stoffen verhogen het risico op prostaatkanker en kunnen mannen onvruchtbaar maken.

 

In afvalwater zitten veel oestrogenen. Die vrouwelijke hormonen zijn ondermeer afkomstig uit de miljoenen anticonceptiepillen die vrouwen slikken. Een groot deel van die hormonen wordt uitgeplast en komt zo via de wc in het riool terecht.

 

Restanten van medicijnen vormen een toenemend risico voor het watermilieu

 

Argos

Mannelijke vissen vertonen steeds vaker vrouwelijke kenmerken in wateren waar veel oestrogenen zitten. Het radio programma ‘Argos’ heeft hier een paar jaar geleden al aandacht aan besteed. Zij deden toen verslag van een Canadese groep wetenschappers, die gericht aantoonde dat een meer vol vissen, langzaam veranderde in een meer met alleen vrouwtjes. Uiteindelijk stokte daarmee natuurlijk ook de voortplanting, met als gevolg dat er in dat water geen vis meer te bekennen is, uitgestorven!

 

De Wageningse onderzoeker Titia de Mes pleitte onlangs in haar proefschrift voor scheiding aan de bron. Urine zou apart opgevangen moeten worden en oestrogeenvrij worden gemaakt met ozon. Is dat praktisch haalbaar? Bij nieuwbouwprojecten wel. In Sneek loopt bijvoorbeeld een demonstratieproject. Het toiletwater wordt eerst vergist om biogas te maken, dan volgt een aerobe nabehandeling en een stap waarin ammoniak en fosfaten worden terug gewonnen. En dan is het water oestrogeenvrij? Nee, daarvoor is de ozonbehandeling nog nodig, maar die laatste stap zit er helaas nog niet in. De oestrogenen gaan nog steeds het riool in.

Een teleurstelling misschien, maar met een aparte opvang kunnen ze er wel worden uitgehaald.

 

In Nederland wordt 90 procent van de stoffen tijdens de waterzuivering verwijderd, maar dat percentage is eigenlijk te laag, vinden ecologen. En de manieren die tot nu toe zijn bedacht om de overige 10 procent te verwijderen, kosten te veel geld, ruimte én tijd. Bizar!

 

“In de toekomst krijgen we te maken met een vergrijzende bevolking.

Het medicijngebruik zal daardoor toenemen en als we niets ondernemen

ook de vervuiling”

 

Voor een indringende video klik hier.